fbpx

För alla

Oates bröd smakar havre – och kan ätas av alla! För dig som är glutenintolerant eller har IBS öppnas en helt ny värld. Eftersom havre är naturligt glutenfri kan även du som har en känslig mage njuta av ett färskt, gott och okonstlat bröd. Oates innehåller inga konstiga ingredienser eller tillsatser för att återskapa de egenskaper som gått förlorade när de gluteninnehållande sädesslagen plockats bort ur receptet.

Oates bröd kan hela familjen uppskatta och dela. Att vara känslig för gluten måste inte innebära ett utanförskap med tråkig specialkost utan snarare en smakupplevelse för alla. Äntligen!

Din mage – en av dina bästa vänner

Det sägs att man ska vara snäll mot sin mage. Men vilken väg är bäst? Om du äter Oates havrebröd till frukost, lunch eller som kvällsmacka så tar du åtminstone ett steg i rätt riktning.

Har du en känslig mage försök då att äta en mindre portion vid regelbundna tider. Överdriv inte åt något håll. Titta gärna in på vår hemsida där vi löpande ger information om maghälsa.

IBS – stressmage, mjölkmage och ballongmage

IBS (Irritable Bowel Syndrome) är en så kallad funktionell magtarmsjukdom som drabbar 15-20 % av världens befolkning. Sjukdomen kallas ibland både stressmage, mjölkmage och ballongmage. Ca 70 % av de som drabbas är kvinnor och 95 % av de som söker vård är kvinnor.

Läs mer

FODMAP – jäsningsbara kolhydrater

FODMAP är beteckningen på olika kolhydrater som av en eller annan anledning inte tas upp av kroppen. De hamnar istället i tjocktarmen där de jäses. Det är detta problem som orsakar de klassiska IBS-symptomen.

Läs mer

Glutenintolerans och tarmhälsa

Havre är ett av våra fyra sädesslag. Till skillnad från vete, korn och råg, innehåller havre inget gluten. Havre innehåller istället lösliga fibrer vilket innebär att de, när de kommer i kontakt med vatten, bildar en gel som har en bulkande, volymökande, effekt på avföringen samtidigt som den också gör den mjukare.

Läs mer