fbpx

Ett havrebröd i världsklass

Nu kan du hitta ett färskt bröd i brödhyllan som är bakat endast på ett fåtal ingredienser, huvudsakligen ren havre. Andra ”havrebröd” innehåller mest mjöl från andra sädesslag, vilka innehåller gluten. Att baka bröd på nästan bara havre är det bara Oates som kan.

Vårt havrebröd

  • Kan alla äta
  • Är särskilt framställt för personer med känsliga magar (gluten-, laktosintolerans och IBS)
  • Innehåller nyttiga fleromättade fettsyror, resistent stärkelse, proteiner, fiber och vitaminer
  • Innehåller inga tillsatser
  • Är veganvänligt. Inga animaliska råvaror
  • Gör att du känner dig mätt längre
  • Innehåller inga FODMAP

En brödskiva av Oates bröd innehåller lika mycket havre som en portion havregrynsgröt!

Innehåll

Vårt bröd bakas på ett recept som bara innehåller naturliga ingredienser.
Inga tillsatser.

Innehållsförteckning

Vatten, havre-, potatismjöl, socker, salt. Bakhjälpmedel psylliumfröskal och jäst.

Näringsinnehåll per 100 gram

  • Energi 870/206 kJ/kcal
  • Fett 1,8 gram
  • Varav mättat fett 0,3 gram
  • Kolhydrat 39 gram
  • Socker 0,9 gram
  • Fiber 3,9 gram
  • Protein 5,1 gram
  • Salt 1,0 gram

Process & innehåll

Utvalda odlare av ren havre

Vår havre är certifierat glutenfri och kommer från utvalda lantbrukare i Sverige och våra nordiska grannländer, vilket bland annat betyder att den havre som levereras till oss lagrats avskild från andra sädesslag för att undvika kontaminering från dessa.

Tillverkning havremjöl och deg

Havremjölet har sin utgångspunkt i havrekärnan. Detta gör att vi får ett fullkornsmjöl som smakar bra och är nyttigt. När övriga råvaror tillsatts och alltsammans knådats i en degblandare får vi en deg.

Jäsning, gräddning och leverans

Alla bröd jäser och bakas enligt nära nog traditionella mönster. När bakningen avslutats och brödet har kallnat och kontrollerats paketeras och körs det ut till butik.

Hållbarhet och förvaring

När du köper vårt bröd köper du en produkt med mycket hög kvalitet, också ur färskhållningssynpunkt. En viktig egenskap för att behålla denna kvalitet är hanteringen. Tänk på att förvara ditt bröd i kärl eller förpackning avsett för detta ändamål. Då har du ett bröd som du kan njuta av i flera dagar. Brödet går alldeles utmärkt att rosta eller frysa.