fbpx

Om Oates

Oates är inte ett av de största bagerierna, däremot sannolikt det mest innovativa! Letar man efter ett bageri som vet hur man bakar bröd till personer med känsliga magar så är det Oates man ska leta efter. Vårt bageri ligger i Helsingborg – Sundets pärla!

Historien om Oates

Vårt bageri ligger i Helsingborg i Skåne. Varumärket Oates.se är nytt, men det finns mycket i vår verksamhet som har funnits betydligt längre. Vår VD Hans till exempel. Det är hans livslånga engagemang för just havre som är basen för vår verksamhet.

Men för att det i slutändan ska bli ett gott bröd som når konsumenten, krävs det expertis inom många flera områden. Anneli, vår produktionsansvarig, har en passion för och erfarenhet av bakning som är nyckeln till att du varje dag kan ha ett färskt väl bakat havrebröd på ditt bord. Det handlar t.ex. om jäsning, konsistens och smak. För att allt ska bli perfekt krävs också kunskaper om allt som rör bageriteknik och spannmål. En duktig bagare måste också förstå de biokemiska processer som jäsning och själva bakningen innebär. Johan, utvecklingsansvarig på Oates, har under sin karriär ägnat många år för att bli bäst på utveckling av glutenfria livsmedel.

Oates.se är ett registrerat varumärke som tillhör moderbolaget Maryhill AB.

Vårt unika havrebröd

Oates med 83% havre (baserat på torrvikt) är verkligen något nytt, där alla delar i den traditionella bakprocessen omvärderats. Slutresultatet är ett saftigt och välsmakande bröd, baserat på några få ingredienser, som du med stor säkerhet kommer att gilla. Skriv gärna och berätta vad du tycker.

Hans och havren

Vem ligger bakom Oates innovativa havrebröd? Läs mer om bolagets grundare Hans, näringsexperten som älskar gott bröd, men som som själv diagnosticerades för glutenintolerans för drygt 15 år sedan. Då kom hans livslånga engagemang för just havre väl till pass…

Läs mer